BIO.

Jakub Pokorski [KROJC, POKORSKI, Computer Says No] ur. w Płocku w 1978 roku – jestem producentem muzyki elektronicznej i gitarzystą; słuchaczem muzyki oraz miłośnikiem sprzętu muzycznego i instrumentów.

Ukończyłem Państwową Szkołę Muzyczną I stopnia im. Karola Szymanowskiego Płocku. Z wykształcenia jestem ekonomistą  (Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu).

Od 2001 do 2011 roku byłem gitarzystą zespołu Lao Che ale opuściłem grupę w poszukiwaniu innych wrażeń.

Od 2010 roku nagrywam solo jako Krojc oraz Pokorski (są to dwa odrębne projekty, które różnią się stylistyką). Brałem udział też w kilku innych przedsięwzięciach muzycznych jak „Skadja”, „Klake/Krojc”. Współpracowałem m.in z Marcinem Cichym (Skalpel), Teielte, Praczasem, Fischerle, remiksowałem muzykę innych twórców.

Nagrałem kilka solowych płyt długogrających; m.in album oparty na opowiadaniach Stanisława Lema „PIRX”, płytę „0101” inspirowaną grami komputerowymi z lat 80-tych oraz album „Fotogram” który inspirowany jest twórczością Stefana i Franciszki Themersonów. Płyty ukazywały się nakładem takich wydawnictw jak Biedota, MonotypeRec., Requiem Records, InnerGuN i innych.

Dyskografia:

CSNo – Computer Says No:
2016: Enfant Terrible (digital, kaseta) [Pawlacz Perski]

Krojc:
wkrótce: Binary Boy (muzyka do gry OS Omega)
2016: kHhh (singiel, winyl)
2015: Output Signal (singiel, winyl)
2015: 0101 (CD)
2014: Fotogram (CD)
2013: Pirx Remixed (kaseta)
2012: Pirx (CD)
2011: Odludek (CD, winyl)2011: Kid 7+8 RE (winyl)
2010: Kid’78 (CD)

Pokorski:
2014: Hominal EP (kaseta)
2013: #33 EP (winyl)

Lao Che:
2010: Prąd stały / Prąd zmienny (CD)
2008: Przystanek Woodstock DVD
2008: Gospel (CD)
2006: Powstanie Warszawskie DVD
2005: Powstanie Warszawskie (CD, winyl)

Klake/Krojc:
2012: Replica (CD)

Skadja:
2011: Jest M (CD)

Prowadzę także małe wydawnictwo InnerGun Records, w którym wydaje płyty z muzyką elektroniczną (www.innergun.bandcamp.com)

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s